Известие

Collapse
No announcement yet.

Нашите коли прекрасни и тяхното качество отвратително

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нашите коли прекрасни и тяхното качество отвратително

Днес с оргомно отвращение, възмущение и не малка доза бяс открих, че седалката до шофьора на новичката ми 159-ка е скъсана. Има около 1 см дупка на външната страна на дясната опора (откъм вртата). Освен това за ПОРЕДЕН път тропа вратата на багажника, а и от както гениите от Ауто Италия ми разглабяха задна лява врата за подмяна на дефектирала брава ми пляка и пращи тонколоната на въпросната врата. Освен това за втори пък в раммките на 2 месеца ми гори крушката на предния плафон, а круизконтрола два пъти се изключва сам и не желае да се стартира докато не загася колата. Тук в мен възниква много сериозна житейска драма. От една страна обожавам колата си, обожавам как изглежда, как вози, как стои на пътя, как набира. Обожавам усещането, че притежавам такъв мечтан автомобил. Щастлив съм с колата си. От друга страна, обаче, не мога да понасям честите и лигни и дефекти. Не мога да понасям покуртително слабото качество на официалния сервиз и възмутително високите му цени.

Не може ли просто да си карам колата и да се кефя? Защо трябва да си образувам нерви и бесове дали малоумниците от Ауто Италия ще ми признаят гаранционно щетата по скъсаната седалка (на кола купена януари 2009) и да се чудя как любезно да им обясня, че ако не я признаят ще си направя тапицерията от тяхната кожа. Доста съм афектиран и раздвоен в момента дали искам някога повече да си купя кола от лчбимата марка или да си карам старичките, но много по-качествени модели, а новите да ги гледам на снимка и да им се радвам.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Подобна тема има и в Ситроен форума. Всеки там се оплаква от официалните сервизи тук в София, а и на други места. Истината е, че от представителствата за България на марката взимат доста често коли с дефекти на по-ниска цена. Чух и за случаи, в които в сервиза им е трябвало някаква част, която са нямали на склад и са си я взели от чисто нова кола и после са забравили да я върнат или са я подменили с такава втора ръка. Ако парите не са проблем по-добре малко отгоре и новичка от Германия примерно. Дефекти може да има, но със сигурност ще са по-малко и качеството там е по-добро. А иначе от Българските "МАЙСТОРИ" из тези сервизи май спасение няма...
    Last edited by M.Gruev; d.m.y г., 15:05.
    Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Ъпсурдистан!

Comment

Айде сега колега bouncer не ме отказвай от 159 ките натам гледам вече че 33ката я карам 17 години и искам нещо по така...а за по старите коли наистина си прав няма толкова електроника повечето е механика и може сам да се оправяш..но новото си е ново няма спор айде здраве да е!
        alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Хъх...да не би да няма "сефте" колата?
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

имам познат с мерцедес S500 и една вечер стана въпрос за коли и т.н. та човека вика : ко си мислите че мерцедес не се чупи ли,няколко пъти ми се е случвало вдигам капака гледам и нищо ме мога да направя,затварям капака и вдигам телефона...
            A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

споко скоро Алфа ще е собственост на VW и всичко ще си дойде на мястото

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                споко скоро Алфа ще е собственост на VW и всичко ще си дойде на мястото
                Даааа, тогава вече може да видим Алфа офроуд (на базата на Туарег примерно), наследник на 166 на базата на Ауди А6 с 4х4 и големи мотори. Топ версия на базата на RS6 - дааа, това звучи добре. Само италианците да не изсерат муцуна ала МиТо, че тогава пак резил.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                  Даааа, тогава вече може да видим Алфа офроуд (на базата на Туарег примерно), наследник на 166 на базата на Ауди А6 с 4х4 и големи мотори. Топ версия на базата на RS6 - дааа, това звучи добре. Само италианците да не изсерат муцуна ала МиТо, че тогава пак резил.
                  Ама ти сериозно ли?
                  www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                    Ама ти сериозно ли?
                    Е кажи къде не съм прав. За мен Алфа Ромео е загинала като марка през 1986г. , когато минава в чуждо владение. Оттогава до сега само назад, пък примерно ВАГ групата само напред.
                    Естествено ще ме разберат само хора, добре запознати с историята на Алфа Ромео - имидж изграден по писти и състезания. В наши дни Алфа Ромео няма фирмено участие в никой моторспорт, с изключение на ретро ралитата.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                      .............
                      То Алфа си е това - убий мА Убичам тА В един момент се чувстваш гъзар, в следващия като последния олигофрен, дето не послушал хората "каква кола трябвало да си купи" ..... не се ядосвай, донт!
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        Е кажи къде не съм прав. За мен Алфа Ромео е загинала като марка през 1986г. , когато минава в чуждо владение. Оттогава до сега само назад, пък примерно ВАГ групата само напред.
                        Естествено ще ме разберат само хора, добре запознати с историята на Алфа Ромео - имидж изграден по писти и състезания. В наши дни Алфа Ромео няма фирмено участие в никой моторспорт, с изключение на ретро ралитата.
                        Това, дето казваш е така! Наистина Алфа не се намира в добро състояние и би тръгнала нагоре, ако това стане, но да гледам Алфа под ваг форма.... някак си няма да е същото, не мислиш ли?
                        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                          Това, дето казваш е така! Наистина Алфа не се намира в добро състояние и би тръгнала нагоре, ако това стане, но да гледам Алфа под ваг форма.... някак си няма да е същото, не мислиш ли?
                          Ми то и в момента не е същото. 159 е жив Опел. Само дизеловите мотори не са Опел. На всяка част има щампа GM. В моделите от 90-те пък има щампа Фиат-Ланча. Алфа за съжаление вече отдавна не е Алфа.
                          Колкото да това Алфа да бъде ФВ, и на мен ми е гнусно (най-омразната ми кола е ФВ) но може би това е единствения начин тая марка да оцелее. Италианците виждаме, че не я управляват кадърно. Ламборгини например в момента е домре и се развива, нищо, че е собственост на ВАГ , ма като видиш Мурсиелаго не ти ли се ускорява пулса?

Comment

Бояне, гневът ти е напълно основателен след като си набил в тая кола сигурно заплатите на учителките от една прогимназия за цяла година. Обаче от поста ти виждам, че причината не е толкова в колата, колкото в така наречения официален сервиз. Съмнявам се, че БМВ, Ауди, Тойота не дефектират. Обаче сервизите им не са на чак такова плачевно ниво като Ауто Италия. В предишната ми фирма имахме ГТ, закупено чисто ново, та мога да споделям доста непосредствени впечатления от тия малоумници.
                            И пак опираме до това, че реалните качества на една кола имат мнооого по-малко значение за продажбите от качеството на дилърите и на официалните сервизи ...
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

...Не може ли просто да си карам колата и да се кефя?...
                              Може. Ако нямаш "толкова много" претенции и си купиш Шкода ОСтавиЯ

...Защо трябва да си образувам нерви и бесове дали малоумниците от Ауто Италия ще ми признаят гаранционно щетата по скъсаната седалка (на кола купена януари 2009) и да се чудя как любезно да им обясня, че ако не я признаят ще си направя тапицерията от тяхната кожа...
                              Някои колеги от клуба бяха решили проблема като ходят при Йоанидис, до Серес - на 200 км от София.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X